Camping Dennedune

Camping Dennedune

Dennedune is een kleine “natuurlijke” camping gelegen aan de oostzijde van Hoorn op Terschelling.

Camping “Denndune” (tot 1987 “Tante Doortje”) is het oudste kampeerterrein van Terschelling en voor velen ook de mooiste! Het herhalingsbezoek is heel groot (dus voor boeking een zaak om rekening mee te houden). De sfeer is door de jaren hetzelfde gebleven. Op het erf van een Terschellinger boerderij uit 1871 kunt u uw tent opzetten en grote kans dat u ’s middags bezoek krijgt van een paar rondscharrelende kippen.

De camping is niet groot (0,5 ha) en bestaat uit twee velden. De tenten op het grote, open veld hebben uitzicht op bos, duin en weiland. Het kleine veld wordt omgeven door elzen en is wat meer beschut. Omdat de camping op een duinvoet ligt is de grond erg droog. (Dat heeft een groot voordeel wanneer het weer eens niet zo is als u had gehoopt.) Camping “Dennedune” is geopend van eind april tot en met 30 september.

Wanneer u niet zo’n kampeerder bent maar u de sfeer van een kleine camping wel prettig vindt zijn er in onze boerderij twee appartementen.

De kleine is voor 2 personen (mogelijk 4 personen) en heet “Sulverblêd” (Oost-Terschellings voor Zilverschoon). Het appartement heeft als toegang de typisch voor Terschelling grote schuurdeuren. In de “schuur” staat een (goede!) slaapbank, salontafel, twee stoelen en kleuren-tv. De keuken is volledig ingericht met 4 pits gasstel, koelkast en combimagnetron. Verder staan er een tafel met vier stoelen, een buffetkast en een opbergkist. Beneden bevinden zich ook een toilet en een douche met wastafel. Boven bevindt zich nog een kleine slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Beide appartementen worden verwarmd met C.V.

Het grote appartement is voor 5 personen en heet “Sôteblom” (Oost-Terschellings voor Engels gras). Dit appartement bestaat uit een L-vormige kamerkeuken. In de kamer staan een salontafel, met zitbank en vier stoelen, kleuren-tv. en een eethoek. De keuken is evenals het kleine appartement volledig ingericht en voorzien van een 4 pits gasstel, koelkast en combimagnetron. Op de benedenverdieping is tevens een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Verder is er een toilet en een douche met wastafel. Boven is een grote zolder met 3 bedden en eventueel een kinderledikantje.

Houd voor beide appartementen rekening met lage balken! De oude boerderij is nl. gemaakt van juthout: masten en ra’s van de gestrande zeilschepen “Elisabeth” en “Staut”.

Expertises

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Camping Dennedune

  • Kinderactiviteiten
  • Overnachten
  • Recreatie
  • Sportactiviteiten
  • Verhuur

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De de-camping-van.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Camping Dennedune
Duinweg Hoorn 50
8896KB Hoorn Terschelling

+31 (0)562 448196

Deel deze pagina

Camping+Dennedune img